klik hier indien u deze mail niet kan lezen
Studiedag WAIMH-Vlaanderen en WAIMH Belgo-Luxembourgeoise - 24 maart 2023
De kracht van verbintenis! La force de l’engagement!

Beste WAIMH-sympathisanten,

Elkaar de hand uitsteken over de taalgrenzen heen werkt verbindend en versterkend. Het vraagt immers een groot engagement om zorg te bieden aan de allerjongsten en hun zorgfiguren die maar al te vaak blootgesteld worden aan trauma. 

Daarom organiseren de twee Infant Mental Health verenigingen van België, WAIMH Belgo-Luxembourgeoise en WAIMH Vlaanderen, een gezamenlijk symposium om elkaar te inspireren rond het klinisch werk met baby’s, peuters, kleuters en hun zorgcontext binnen regionale netwerken. 

We presenteren twee zorgpaden, één in Vlaanderen en één in Brussel-Wallonië, die ons uitnodigen tot reflectie: wat delen we in ons klinisch werk wat betreft methodieken, therapeutische interventies en innovatieve benaderingen? Welke zijn verschillend en verrijkend? Op welke manier kunnen we het beste van de twee landsdelen samenbrengen?

Om verder te bouwen op de inzichten uit deze twee casussen nodigden we ook twee buitenlandse sprekers uit, Alain Gregoire en Thomas Harms. Alain Gregoire is hoofd perinatale psychiatrie en erehoogleraar aan de Universiteit van Southampton in de VK. Hij richtte de Perinatale Mentale Gezondheidsdienst van Hampshire op en leidt deze mobiele en residentiële voorzieningen voor vrouwen met ernstige psychische problemen in het peripartum. Thomas Harms is psycholoog en lichaamsgericht therapeut. Hij is oprichter van het Centrum voor Primaire Preventie en Lichaamspsychotherapie (ZePP) in Bremen en de daaraan verbonden Huilbabykliniek. Hij ontwikkelde Emotionele Eerste Hulp, EEH, een lichaamsgerichte therapie om ouders en baby’s te begeleiden na overweldigende stress tijdens en na de geboorte.   

Aan de hand van posters willen we een vruchtbare uitwisseling tot stand brengen van werkmethodieken en bestaande zorgpaden over de taalgrenzen heen.  We vragen om je dienst, voorziening of organisatie voor te stellen, je dienst geografisch te situeren en je bestaande netwerken in kaart te brengen. Dat mag gerust op een originele, verrassende of speelse manier.  Een abstract indienen is mogelijk tot 1 februari 2023 en kan via DEZE LINK.

Deze studiedag belooft een platform te bieden dat onze klinische samenwerkingsverbanden voor de allerjongsten en hun zorgfiguren zinvoller en veerkrachtiger maakt.

Het volledige programma, de link naar de inschrijvingspagina en de oproep voor posters vind je HIER.

Let op: de plaatsen voor LIVE deelname zijn beperkt.  Uw inschrijving is pas definitief wanneer uw betaling ontvangen is.  Bij onvoldoende plaatsen zullen eerst betalende deelnemers voorrang krijgen.  Inschrijven is mogelijk tem 15 maart.  Tot 1 maart is annulatie mogelijk met 50% terugbetaling.  Vanaf  15 maart is er geen terugbetaling meer mogelijk.

Hopelijk mogen wij jou verwelkomen op deze boeiende studiedag.

Meer info: info@waimh-vlaanderen.be

Met vriendelijke groeten,

Bestuur WAIMH-Vlaanderen en WAIMH Belgo-Luxembourgeoise

 

Lees meer op onze website

uitschrijven - disclaimer - design © sanmax